Urheilulähetystyön pioneeri Niko Ijäs vieraana varhaisnuorten leirillä

Teksti ja kuvat: Karoliina Rauhio

Kellonkartanossa oli tällä viikolla urheilupainotteinen varhaisnuorten leiri maanantaista tähän päivään. Leirillä yhdistyivät sekä liikunnan ilo että evankeliumin ilosanoma. Keskiviikkopäivän ohjelma oli kokonaisuudessaan Kellonkartanossa vierailleen Niko Ijäksen heiniä.

Niko Ijäs

Niko Ijäs on jo kolmannen polven lähetystyöntekijä. Ijäs varttui lapsuus- ja nuoruusikänsä Taiwanissa, missä hän myös sai jo nuorena poikana kipinän sellaiseen lähetystyöhön, jossa hän voisi yhdistää kaksi hänelle rakasta asiaa: jalkapallon ja uskon Jumalaan. Niin syntyi idea urheilulähetystyöstä, jota hän myös toteutti yhdessä perheensä kanssa Mongoliassa yhden työkauden ajan.

 

Tällä hetkellä Ijäs työskentelee Suomen Raamattuopiston palveluksessa. Hän luotsaa syksyllä alkavaa uutta urheilulinjaa.

Ijäs pitää tärkeänä, että kristityt urheilijat voivat näyttää esimerkkiä siitä, millaista on kristillisiin arvoihin perustuva urheilu, jossa kaiken keskipisteenä on kunnioitus kanssaurheilijoitaan kohtaan. Se tarjoaa samalla väylän keskusteluun myös uskoon liittyvissä asioissa. Erityisesti lasten ja nuorten tavoittamiseen urheilu on oiva väline, mikä näkyi myös Kellonkartanon urheilupainotteinen varhaisnuorten leirillä, joka veti puoleensa yli 20 osallistujaa.

Urheilun lomassa Ijäs piti leiriläisille lyhyehköjä hartaushetkiä, joihin hän ammensi vertauskuvia urheilusta. Itse asiassa myös Raamatusta löytyy varsin paljon viittauksia urheiluun. Ijäksen mukaan Jumala haluaa, että jokainen ihminen voisi kuulua Jeesuksen joukkueeseen, jossa jokaisella on oma rooli ja tehtävä.  Jeesuksen joukkue eroaa kuitenkin siinä maallisesta urheilujoukkueesta, ettei siihen pääsyyn ole mitään taitovaatimuksia –usko riittää.

Nuoret olivat innokkaita jalkapallon pelaajia.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *