KELLONKARTANON YSTÄVÄKIRJE

MARRASKUU 2018

Hyvä ystävä!

Miksi Jeesus syntyi eläinten talliin? Miksi hän kasvoi Nasaretissa, pahamaineisessa kaupungissa?  Entä miksi Jumalan Poika teloitettiin niin häpeällisellä tavalla: ristillä, alastomana, ryövärien keskellä?

Siksi, että näin Kaikkivaltias näki hyväksi. Hän ei tiennyt parempaa ja kauniimpaa paikkaa Pojalleen syntyä, elää ja kuolla. Jeesus ei tullut etsimään kunniaa tai loistoa. Hän tuli palvelemaan ja antamaan henkensä meidänkin edestämme. Käsittämätöntä, uhrautuvaa, kiitollisuutta synnyttävää rakkautta!

Jeesus ei etsi puhdasta sydäntä minne syntyä. Hänelle kelpaa talli, syntinen sydän. Sen hän puhdistaa ja uudistaa. Toisaalta ei meistä itsekkyys katoa. Ei Nasaretkaan synnitön ollut. Tällaisinamme saamme kääntyä taivaan Isän ja Vapahtajamme puoleen.

Jeesus sanoo: Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät. Hän uskoo jokaiselle omalleen etuoikeuden saada palvella Jumalaa palvelemalla toisia lähellä ja kaukana. Antamalla saa.

KOTIINKUTSUTTUJEN MUISTAMINEN

Jälleen on moni Kellonkartanon ystävä saanut kutsun taivaan Kotiin. Heidän jokaisen muistoa siunaten kerron muutamin sanoin kolmesta veteraanista. 

 

Salli Leivo (26.8.1932- 25.6.2018)

Kainuussa syntynyt Salli palveli hoitoalalla. Hän oli löytänyt uskon tien jo varhain. Yhdessä puolisonsa Matin kanssa he tekivät väsymättä evankeliumin työtä esirukoilijoina, sielunhoitajina sekä avustusten ja sanoman kuljettajina myös itärajan taakse 1990-luvulla. Sallista sanottua: ”Sallin ryhdistä ja katseesta lähtien heijastui valoisa, kannustava olemus, kohtaamisissa oli läsnä Kristuksen tuntemisen tuoksu.”

 

 

 

 

 

Pentti Seppälä  (10.9.1933- 12.8.2018)

Pentti syntyi Ylivieskassa ja hän toimi yrityselämässä, pitkään kauppamatkustajana. Hän tuli uskoon keväällä 1980. Pentille muodostui laaja, seurakuntarajat ylittävä ystäväpiiri. Hän vei sanomaa eteenpäin monilla tahoilla, myös kriisipalvelussa, omalla hiljaisen nöyrällä, luovalla ja tarmokkaalla tavallaan. Tästä kertoo hänestä kirjoitettu kirja VIINAPULLOSTA VIRSIKIRJAAN. Pentin lahjoittamista virsikirjoista laulettiin

Kartanossakin pitkään. Hän toimi tovin aikaa myös Kartanon johtokunnassa.

 

 

 

 

 

Tauno Tampio (16.4.1930 – 1.10.2018)

Tauno oppi kotiseudullaan Kainuussa taitavaksi käsistään: autojen korjaus ja myös rakennustyöt sujuivat. Vuosien ajan Tauno kuljetti Taimi-vaimoaan Kartanoon. Jatkosta aina todistamaan valmis Tauno kertoo: Tulin uskoon 1996 ja kesä 1997 meni Switch to Block EditorKellonkartanossa kuunnellessa ja itkiessä. Syksyllä jo olin mukana myös talkoissa, kun huomasin, että minua tarvitaan. Viimeisiksi töikseni jäi Kartanon ikkunoiden korjailu ja maalaaminen 2003. Koin nämä työt pappien hengelliseen palveluun verrattavina.

 

 

 

Jumalan salaisuutta ihmetellen ja kiitollisena toivotan teille jokaiselle siunattua adventin aikaa ja joulua sekä herättelen itseäni ja teitä pyytelemään Jumalan ohjausta ja siunausta yhteisen joulujuhlaan, johon olet lämpimästi tervetullut. Otappa ystäväkin mukaan!     

 

Kirjoittamaan pyydettynä

Martti Hannula                                                                                                                                                                 martti.hannulaATmail.suomi.net