Jeesus – kristinuskon ydin

Marian hyvä osa = Jeesus

Muistatko Raamatusta kertomuksen, jossa Maria lepäsi Jeesuksen jalkojen juuressa? Marian vanhempi sisar, Martta, teki samaan aikaan kovasti töitä palvellakseen Jeesusta. Tässä kertomuksessa on jotain, minkä tulisi painua sydämeen.

Jeesus antoi tunnustusta Marialle, joka oli ihmisten näkökulmasta laiska; hän jätti siskonsa tekemään yksin kaikki tarvittavat työt. Jeesus sanoi, että Maria oli valinnut hyvän osan, ja että hän saisi tuon osansa myös pitää. Mitä Maria valitsi? Hän tahtoi olla Jeesuksen lähellä, maksoi mitä maksoi. Maria halusi oppia tuntemaan Jeesusta syvemmin.

Jeesus on kristinuskon ydin

Jeesus - hyvä paimenJeesukseen keskittyy kaikki meidän hengelliselle elämällemme olennainen ja tärkeä. Me voimme touhuta hengellisiä ja antaa kaiken energiamme Jumalan työhön, mutta  emme ehkä elä siinä parhaassa osassa, mikä meille on varattu. Efesolaiskirjeessä Paavali rukoilee uskovien puolesta, että he voisivat saada viisauden ja ilmestyksen hengen Kristuksen tuntemisessa. Tämä viisauden ja ilmestyksen henki on todellista hengellistä ymmärrystä tuntea Jeesus.

Huomaa, että kirjeen vastaanottanut Efeson seurakunta oli Paavalin itsensä perustama ja myös hänen opettamansa. Paavali oli seurakunnan perustamisen jälkeen viipynyt paikkakunnalla yli kaksi vuotta. Tuona aikana hän oli opettanut efesolaisille evankeliumin salaisuudet. Efosolaiset olivat saaneet oppia tuntemaan Jeesusta ja silti Paavali rukoilee yhä tuntemisen lisääntymistä. Miksi? Koska Jeesusta ei voi koskaan tuntea liian syvällä tavalla. Me parhaimmillaankin näemme Hänet kuin kuvastimesta. Uskossa ei ole mitään suurempaa kuin oppia tuntemaan Jeesus.

Kolossalaiskirjeessä Paavali avaa sydäntään enemmän ja paljastaa taistelevansa ”henkeen ja vereen” eri seurakuntien puolesta, myös Kolossan. Mikä oli hänen taistelunsa aihe? Hän taisteli jokaisen uskovien puolesta, että nämä voisivat oppia tuntemaan Jumalan salaisuuden, Kristuksen.

Alatko ymmärtää Raamatun keskeisen ilmoituksen?

Näetkö Jumalan tahdon? Paavali taisteli seurakuntien puolesta, etteivät nämä kadottaisi Kristusta silmiensä edestä. Galatian seurakunnalle oli jo käymässä niin. Tuskaa tuntien Paavali joutui kysymään heiltä kuka oli saanut heidät lumottua niin, että uskon keskipisteenä ei enää ollutkaan ristiinnaulittu Jeesus Kristus.

Jeesus, Hänen persoonansa ja sovitustyönsä ovat Raamatun syvintä teologiaa. Jumalalla ei ole mitään ihmeellisempää, ei mitään voimakkaampaa eikä mitään syvempää kuin Jeesus, Jumalan Poika. Yhä syvällisempi Jeesuksen tuntemisen syventää meidän uskoamme. Kaikki hengellinen kasvu on kasvua syvemmälle Kristukseen.

Kuinka voisimme oppia tuntemaan Jeesuksen syvemmin?

Pyhän Hengen tehtävä on viedä meidät totuuteen ja opettaa meitä. Hänen päätehtävänsä on opettaa meille Kristusta, tehdä Jeesus meille kaikeksi kaikessa. Pyhä Henki vie meidät tutkimaan Raamattua. Raamatusta me löydämme Jeesuksen ja opimme tuntemaan hänen ihmeellisyyttään. Kuitenkin; raamatunluku sinänsä ei saa meitä ihastumaan Jeesukseen, vaan siihen liittyvä Pyhän Hengen opetus.

On tärkeää muistaa, että me emme lue Raamattua ollaksemme hyväksytympiä, vaan jotta saisimme tutustua paremmin Herraamme. Kun huomaamme itsessämme haluttomuutta Raamatun lukua kohtaan, tulee meidän silloin taas ymmärtää, että Jeesus on kaikkemme. Hän pystyy vaikuttamaan tälläkin alueella tahtomista ja tekemistä.

Pyhä Henki kuiskaa sydämellemme Jeesuksen sovitustyön suuruutta

Hän tekee niin erityisesti silloin, kun olemme pettyneet itseemme. Jumala käyttää epäonnistumisiakin välineinä avatakseen meille Jeesuksen sovitustyön merkitystä. Näin meidän luottamuksemme kohde vaihdetaan meistä itsestämme kohti Jeesusta.

Jeesus ei ole jotain, joka jää uskoon tulomme jälkeen taka-alalle. Häntä ei pidä hukata hengellisen puuhasteluumme, vaan meidän tulisi aina Marian tavoin pysyä hänen lähellään. Hän on se ainoa Hyvä paimen, jonka lähellä meidän on turvallista olla. Hän on Valkeus, jonka valossa saamme kulkea. Hän on Tie, jota seuraamalla emme voi eksyä. Hän on Elämän leipä, jota syömällä tulemme ravituiksi ja Elämän vesi, jota juomalla emme enää muuta janoa.

Tämä artikkeli on tiivistelmä Jaakko Pirttiahon kirjoituksesta osoitteessa:
https://yksinarmosta.fi/2018/04/01/jeesuksen-syvempi-tunteminen/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *